Mofeta

Mofetele sunt emanatii naturale de dioxid de carbon, insotite intotdeauna de izvoare cu apa minerala. Sunt recomandate in general in terapia bolilor reumatice si cardiace, insa in combinatie cu alte elemente de tratament dau efecte pozitive si in cazul altor afectiuni.
Pentru captarea mofetelor, in statiunea Slanic Moldova au fost amenajate spatii speciale, care ofera pacientilor confort in timpul sedintei de tratament.

Slanic Moldova este o statiune cunoscuta pentru izvoarele minerale descoperite inca din anul 1801. De-a lungul timpului, apele minerale de la Slanic au fost recunoscute la numeroase expozitii internationale (Paris, Viena, Frankfurt), fiind comparate cu Karlovy Vary, Vichy sau Aix-les-Bains etc.
Situata in estul Romaniei, statiunea, supranumita “Perla Moldovei”, are un climat intramontan, cu aer pur, lipsit de praf si particule ce pot provoca alergii, bogat in aerosoli rasinosi si ioni negativi, fiind o statiune cu sezon permanent.

Un sejur la Slanic Moldova este recomandat in afectiuni ale aparatului digestiv (gastrite cronice hipoacide si hiperacide, ulcere gastrice si duodenale, colite cronice), afectiuni hepatobiliare (diskinezie biliara, colecistite), afectiuni ale cailor respiratorii, afectiuni metabolice si de nutritie, afectiuni ale rinichilor si ale cailor urinare, afectiuni neurologice periferice, afectiuni post-traumatice, afectiuni asociate (reumatisme degenerative sau artroze, afectiuni endocrine, ginecologice, profesionale, nevroze astenice), afectiuni cardiovasculare.

Gasesti aici mofete, alaturi de microclimatul de salina (de la Tg. Ocna) si de apele minerale.
Se pot face cure interne cu ape minerale, aerosoli si inhalatii, bai cu apa minerala incalzita, hidroterapie, kinetoterapie, electroterapie, cultura fizica medicala, psihoterapie, meloterapie si geriatrie.