Partia de Schi Slanic Moldova

Obiectivul investitional este amplasat in judetul Bacau, orasul Slanic Moldova, recunoscut ca statiune turistica de interes national.

Amplasamentul este localizat in Muntii Nemira din Carpatii Orientali, pe un versant nordic, intre altitudinile de 470 si 720 m,avand punctul de plecare (statia inferioara a telescaunului).

Baza partiei de schi, respectiv statia inferioara a instalatiei de transport pe cablu, se situeaza langa DN12B Targu Ocna –Slanic Moldova la intersectia cu strada Nicolae Balcescu; prin spatele Complexului Cerdac se ajunge direct la statia inferioara a telescaunului.

  • Partia de schi „Slanic” va avea punctul de plecare la altitudinea de 714,20 m, situat intr-o poiana larga ce ofera o priveliste frumoasa asupra Muntilor Nemira. Punctul de sosire al partiei este situat la altitudinea de 484,92 m, situat in zona statiei inferioare a telescaunului proiectat.
  • Traseul partiei se desfasoara in dreapta axului instalatiei de transport pe cablu (in sensul de coborare) urmarind culmea ce face legatura cu statiunea Slanic Moldova.
  • La altitudinea de circa 490 m, traseul partiei se intersecteaza cu cel al telescaunului, trecand pe sub acesta, sosirea partiei de schi efectuandu-se din partea stanga  in sensul de coborare  a telescaunului.
  • Diferenta de nivel totala a partiei este de 239,62 m pe o lungime de 1414 m – date ce caracterizeaza partia ca fiind medie-usoara – rezultand o panta medie de 17,1%, inclinatie ce o incadreaza in categoria partiilor usoare si implicit ii confera partiei un grad de atractivitate, pentru marea majoritate a schiorilor, deosebit de ridicat.
  • Partia se proiecteaza la o latime medie de 38 m.